diumenge, 6 de maig del 2007

L’ESCOLA I LA BANDA DE MÚSICA, PATRIMONI CULTURAL SOLLERIC.

Les accions polítiques duen conseqüències per a la ciutadania, si les accions són positives, la ciutadania les aprofita, les gaudeix i les agraeix; si són negatives, les lamenta; i si la ciutadania és intel·ligent castiga al responsable (el polític que ha pres la decisió). Així de senzill hauria de ser el control dels ciutadans sobre els polítics.

El compromís d’ENTESA PER SÓLLER per aquesta setmana fa referència a una decisió política presa fa sis anys que consistia en posar les primeres pedres d’una banda de música i d’una escola municipal de música. Els resultats després de sis anys no poden ésser més encoratjadors: més de dos-cents alumnes estudien música a Sóller. Una banda que, quan fa un concert, és l’orgull de propis i forans i mostra la il·lusió reflectida a la cara dels nins i no tant nins que es senten part d’un projecte magnífic.

  • Per aquest motiu i perquè això no pot sofrir cap reculada (tal i com pretenia l’actual regidor de cultura) des d’ENTESA PER SÓLLER ens comprometen, si el 2007 assolim el govern a:

    1.-Resoldre de la manera més satisfactòria possible la problemàtica dels mestres i el director (recordem que el contracte finalitza aquest curs).

    2.-Mantenir o incrementar la dotació pressupostària a l’escola de música.

    3.-Potenciar al màxim la coral, l’únic element, al nostre entendre, que encara no es troba al nivell que tots els sollerics amants de la música desitjam.

    4.-Treballar estretament amb l’equip de professors i amb la associació de pares de l’escola de música a fi de resoldre d’una manera conjunta i coordinada els problemes que puguin sorgir al llarg del curs i de la legislatura.
El foment de les curolles com la música, l’esport, o el servei a la societat són la millor inversió que pot fer una institució amb els seus joves i no tant joves. Aquestes eines, a més de fer una feina social i preventiva excel·lent, parlen molt del poble que les impulsa i Sóller des de sempre ha estat un poble culte, solidari i participatiu. Tenim el dret tots els sollerics de seguir gaudint d’una de les bandes (si no la millor) més bones de Mallorca.
Miquel Gual Pons (soller@entesapermallorca.org)

1 comentari:

Manuel García Gargallo ha dit...

Espero que et sembli positiu.

Salutacions,

http://epistolarum.blogspot.com/2008/11/xc-les-iii-jornades-destudis-locals-de.html