dimecres, 18 d’abril del 2007

INFANTE LOIS, EL GRAN PULMÓ VERD DEL PORT.

El port de Sóller possiblement sigui la zona del terme municipal que ha experimentat un canvi més radical en tots els sentits. El port ha passat en menys de 100 anys d’ésser una barriada exclusivament marinera,

comercial i pescadora on les úniques activitats eren la pesca, el tràfec de mercaderies i persones i l’explotació agrícola de la terra, a ésser un centre residencial, d’oci, hoteler, turístic i comercial amb un creixement espectacular de residents i de visitants.

A més, aquests darrers tres anys ha sofert una transformació que a hores d’ara resulta difícil d’avaluar degut a que les obres encara no es troben enllestides o els beneficis "suposats" encara no es poden quantificar.

El que sí que és cert, és que el consum de territori ha estat elevat, per no dir desproporcionat, dins una zona reduïda i fràgil.

En el port han quedat dues zones verdes importants, la primera a hores d’ara es troba dividida per la meitat per un carrer, a més de trobar-se orogràficament d’una manera complicada, aquesta zona es el polvorí del camí des Cingle.

La segona, el camp de futbol del port es mereix convertir-se en el gran pulmó verd, públic de la zona, per aquest motiu, si el mes de maig ENTESA PER SÓLLER assoleix el govern, ens comprometem a :
  • Negociar la reversió del camp de futbol del port al ministeri de Defensa o al propietari legítim.
  • Descartar el projecte del PP de fer un aparcament subterrani.
  • Adequar les instal·lacions a les necessitats dels atletes que les empren.
  • Si en un futur s’aconsegueixen unes instal·lacions polispòrtives dignes per a la barriada del port (recordem que hi ha municipis a Mallorca que tenen menys habitants), convertir els terrenys en un gran parc verd i públic, sembrat d’arbres, zones de jocs per infants i zones de recés per a residents i visitants

Aquest és el compromís ja que, si ara es fa un aparcament subterrani, el port i Sóller perdran la possibilitat de tenir l’únic pulmó verd que queda al port. No podem tolerar que s’hi faci un aparcament subterrani, aparcaments se’n poden fer, però no davall el camp de futbol, ja que concentrarà cotxes a una zona esportiva i en el futur s’esvairà la possibilitat de fer el "Central Parc" del port.


Miquel Gual Pons