diumenge, 6 de maig del 2007

L’ESCOLA I LA BANDA DE MÚSICA, PATRIMONI CULTURAL SOLLERIC.

Les accions polítiques duen conseqüències per a la ciutadania, si les accions són positives, la ciutadania les aprofita, les gaudeix i les agraeix; si són negatives, les lamenta; i si la ciutadania és intel·ligent castiga al responsable (el polític que ha pres la decisió). Així de senzill hauria de ser el control dels ciutadans sobre els polítics.

El compromís d’ENTESA PER SÓLLER per aquesta setmana fa referència a una decisió política presa fa sis anys que consistia en posar les primeres pedres d’una banda de música i d’una escola municipal de música. Els resultats després de sis anys no poden ésser més encoratjadors: més de dos-cents alumnes estudien música a Sóller. Una banda que, quan fa un concert, és l’orgull de propis i forans i mostra la il·lusió reflectida a la cara dels nins i no tant nins que es senten part d’un projecte magnífic.

  • Per aquest motiu i perquè això no pot sofrir cap reculada (tal i com pretenia l’actual regidor de cultura) des d’ENTESA PER SÓLLER ens comprometen, si el 2007 assolim el govern a:

    1.-Resoldre de la manera més satisfactòria possible la problemàtica dels mestres i el director (recordem que el contracte finalitza aquest curs).

    2.-Mantenir o incrementar la dotació pressupostària a l’escola de música.

    3.-Potenciar al màxim la coral, l’únic element, al nostre entendre, que encara no es troba al nivell que tots els sollerics amants de la música desitjam.

    4.-Treballar estretament amb l’equip de professors i amb la associació de pares de l’escola de música a fi de resoldre d’una manera conjunta i coordinada els problemes que puguin sorgir al llarg del curs i de la legislatura.
El foment de les curolles com la música, l’esport, o el servei a la societat són la millor inversió que pot fer una institució amb els seus joves i no tant joves. Aquestes eines, a més de fer una feina social i preventiva excel·lent, parlen molt del poble que les impulsa i Sóller des de sempre ha estat un poble culte, solidari i participatiu. Tenim el dret tots els sollerics de seguir gaudint d’una de les bandes (si no la millor) més bones de Mallorca.
Miquel Gual Pons (soller@entesapermallorca.org)

dimecres, 25 d’abril del 2007

Sopar de presentació de la candidatura d'Entesa per Sóller

Dissabte 5 de maig
21 hores
Rest. Sol i Mar del Port de Sóller
Preu del sopar: 20 euros

dissabte, 21 d’abril del 2007

acte central - FENT POBLE


Si vols tíquets pel sopar,
els pots aconseguir al telèfon: 687 974 444 (Sandra Montaner:)

dimecres, 18 d’abril del 2007

INFANTE LOIS, EL GRAN PULMÓ VERD DEL PORT.

El port de Sóller possiblement sigui la zona del terme municipal que ha experimentat un canvi més radical en tots els sentits. El port ha passat en menys de 100 anys d’ésser una barriada exclusivament marinera,

comercial i pescadora on les úniques activitats eren la pesca, el tràfec de mercaderies i persones i l’explotació agrícola de la terra, a ésser un centre residencial, d’oci, hoteler, turístic i comercial amb un creixement espectacular de residents i de visitants.

A més, aquests darrers tres anys ha sofert una transformació que a hores d’ara resulta difícil d’avaluar degut a que les obres encara no es troben enllestides o els beneficis "suposats" encara no es poden quantificar.

El que sí que és cert, és que el consum de territori ha estat elevat, per no dir desproporcionat, dins una zona reduïda i fràgil.

En el port han quedat dues zones verdes importants, la primera a hores d’ara es troba dividida per la meitat per un carrer, a més de trobar-se orogràficament d’una manera complicada, aquesta zona es el polvorí del camí des Cingle.

La segona, el camp de futbol del port es mereix convertir-se en el gran pulmó verd, públic de la zona, per aquest motiu, si el mes de maig ENTESA PER SÓLLER assoleix el govern, ens comprometem a :
  • Negociar la reversió del camp de futbol del port al ministeri de Defensa o al propietari legítim.
  • Descartar el projecte del PP de fer un aparcament subterrani.
  • Adequar les instal·lacions a les necessitats dels atletes que les empren.
  • Si en un futur s’aconsegueixen unes instal·lacions polispòrtives dignes per a la barriada del port (recordem que hi ha municipis a Mallorca que tenen menys habitants), convertir els terrenys en un gran parc verd i públic, sembrat d’arbres, zones de jocs per infants i zones de recés per a residents i visitants

Aquest és el compromís ja que, si ara es fa un aparcament subterrani, el port i Sóller perdran la possibilitat de tenir l’únic pulmó verd que queda al port. No podem tolerar que s’hi faci un aparcament subterrani, aparcaments se’n poden fer, però no davall el camp de futbol, ja que concentrarà cotxes a una zona esportiva i en el futur s’esvairà la possibilitat de fer el "Central Parc" del port.


Miquel Gual Pons

dilluns, 16 d’abril del 2007

Entrevista a Miquel Gual Pons

Miquel Gual Pons ha estat el candidat de consens de l’agrupació sollerica. Té ara 41 anys, casat i pare de dues filles. És fill de na Margalida Pons, de Can Costurer, i d’en Guillem Gual de Can Maians. El seu padrí patern, Francesc Pons (en Patricio) era un conegut pescador del Port de Sóller i el patern, mestre Miquel Maians, fou un gran marger de Fornalutx.

Va cursar estudis al col·legi dels Sagrats Cors de Sóller i a l’Institut Politècnic de Palma, i actualment és el gerent d’una empresa embotelladora i distribuïdora d’aigua, Sa Font des Teix.

Vinculat a la premsa local quasi des de tota la vida: al setmanari Sóller els anys 1984-1989 i la Veu de Sóller al començament. Coautor, juntament amb Jaume Albertí, del llibre Ses Fonts de Sóller i Fornalutx, edicions El Gall, any 2000. Col·laborador setmanal del suplement "Fora Vila Verd" d’El Dia del Mundo i, ocasionalment, de la publicació Descobrir Catalunya, d’Edícola 62.

En aquesta entrevista surt a la llum la part humana, que no política, del candidat d’ENTESA PER SÓLLER. La part política es troba a altres apartats del blog.

Pregunta: Fes-nos cinc cèntims de la teva infància.

Resposta: Podria dir que vaig tenir una infància afortunada. De fet, els records d’antany omplen el meu cor amb imatges captivadores de les nits vora la vella cuina de pagès, escoltant les rondalles del padrí Maians, mentre la padrina de Sóller omplia la cuina d’olor de sofregit de sopes. Els dies entre margers, exsecalladors, gallufes i caçadors, i l’olor de llibertat que es respirava en els sementers i la garriga de sa Cabana, han format part de la meva vida, història i vocació per tot allò que ens envolta. L’admiració de cap al meu pare i la meva mare que m’educaren a tocs d’amor i qualque espardenyada, han fet de mi qui sóc i el que sóc avui. Som qui som gràcies a aquells temps.

P.-- Com et definiries?

R.-- Em definiria com una persona oberta, inquieta, necessitada d’aprendre, enamorada de la meva terra i de la meva gent, dels costums, tradicions, arrels i il·lusions. No conceb un país sense gent. La gent és la força del país i és igual si són nats aquí o allà, si parlam el solleric, el castellà o l’anglès. Si estimen o estimam Sóller, la seva cultura, el seu paisatge i la seva gent, per a mi som sollerics ben igual.

P.-- Com veus Sóller?

R.-- Sóller és un dels llocs més encantadors per viure-hi que hom pot imaginar. Tenir per falda la mar i per vestit la muntanya, gaudir d’un clima genial com el que tenim, un paisatge de somni i una gent inquieta, culta, comerciant i emprenedora, tot això fa de la vall de Sóller el lloc més acollidor per viure-hi. El problema és que la bellesa és fràgil, i Sóller és molt fràgil i necessita que entre tots la viciem perquè ens continuï regalant la seva màgia.

P.-- Com has viscut els 20 anys que ja dus en política?

R.-- La política al nivell personal m’ha donat dues coses molt importants: m’ha fet créixer com a persona i, sobretot, m’ha fet substituir de la meva ment la primera persona en singular "Jo", per la primera persona plural "nosaltres" i aquest fet, el fet de pensar en nosaltres i no en el jo, és una de les millors coses que li pot passar a un ésser humà. La visió de conjunt, de comunitat i de benefici comú, estic segur que és vital per a un polític.

P.-- Has governat i has estat a l’oposició. Amb què et quedaries de quan governares?

R.-- Amb la reforma de la plaça de sa Constitució, tornar la plaça més bella de Mallorca a la gent de Sóller. Que tornàs a ésser el centre del poble, l’antiga àgora, on les persones poden gaudir entre elles i fer créixer el sentiment de poble, fou una de les millors coses que he viscut.

P.-- Si algú es vol ficar dins la política, què li aconsellaries?

R.-- El meu consell seria molt senzill: que tingui molt clar que fa de polític per servir a la comunitat. Si ho fa així s’enriquirà com a persona, si entra en política per servir-se’n, potser que acabi ric en doblers però acabarà essent un pobre d’esperit.

P.-- Quines són les teves afeccions?

R.-- M’encanta escriure i llegir. Quan escric surt la part utòpica de mi. En l’escriptura puc reinventar fets passats, puc transformar els presents i puc inventar el futur. És una teràpia molt relaxant i saludable.

La mar és una de les meves passions. Fa tres anys em vaig comprar un vell llaüt de fusta, un llaüt preciós però en molt mal estat. Em vaig passar quatre mesos rascant i pintant, ell va tornar renéixer i ara, quan surt a navegar i el sent llenegar damunt l’aigua, em crea una sensació indescriptible. M’encanta la seva lentitud, les seves corbes, la fusta, l’olor de saladina i si, de tant en tant, faig una pescadeta, molt millor, però el pescar és l’excusa perfecta per gaudir de la mar.

La muntanya: vaig néixer entre muntanyes, he crescut a l’escola de la natura, m’encanta veure un arbre créixer, un ocell volar o un anyell saltar d’alegria. Collir olives em relaxa, em lleva pressió i m’ajuda a pensar, i a més a més puc fer un bon pa amb oli. Què vols més?

P.-- Quin és el teu tresor?

R.-- Els meus amics que estim i m’estimen, la meva família, la meva dona i sobretot les meves dues filles, na Cristina i na Xisca. A n’Isa, la meva esposa, li he d’agrair la gran paciència que ha tingut, té i haurà de tenir amb mi. De les meves dues estrelles, na Cristina i na Xisca, no tenc paraules per definir-les. Han estat la meva i la nostra alegria des del seu naixement i són allò que et dóna un motiu cada dia per aixecar-te i lluitar per un futur millor. Sols desitjo per a elles allò que la vida m’ha donat a mi: seny i amor dels que m’envolten a més de la fortuna de viure a un paradís com és Mallorca i a una joia com és Sóller.

P.-- Quina relació tens amb la gent que t’envolta?

R.-- M’encanta aprendre, escoltar, ajudar i compartir. Aprendre perquè consider que tothom em pot ensenyar alguna cosa, i com més coses aprenc, més m’enriquesc com a persona. Escoltar m’agrada perquè per aprendre s’ha d’escoltar i crec que actualment, en la mal anomenada societat de la comunicació on ens trobam, el que manca més és precisament la comunicació. Molta gent no se sent escoltada, més aviat ignorada. M’encanta ajudar, ja que és una de les satisfaccions més grans que pot tenir una persona i pas gust de compartir, ja que, com diuen en bon mallorquí, "qui tot sol s’ho menja, tot sol s’ofega".

P.-- El llibre de la teva vida?

R.-- En tenc dos: Entre el Caliu i la Cendra, de Guillem Colom i Ferrà, poesia convertida en prosa, i La extraordinaria historia de la vida, de Piero i Alberto Angela, un vertiginós viatge per la història de la terra des del seu començament fins ara.

P.-- Quin llibre tens damunt el comodí?

R. L’olor de la pluja, de Jordi de Manuel.

P.-- La cançó de la teva vida?

R.—Tres: "Another brick in the Wall", de Pink Floyd; "Mediterráneo", de Joan Manuel Serrat, i "El pi de Formentor", cantat per na Maria del Mar Bonet.

P.-- La pel·lícula de la teva vida?

R.-- La ciutat de l’alegria, del director Roland Joffé, basada en una novel·la de Dominique Lapierre.

P.-- Un desig?

R.-- Un desig per acabar? Ésser elegit batle el 2007. Estic convençut que puc ésser un bon batle, capaç de governar al servei del meu poble. Visc el carrer i no vull ni puc perdre-hi el contacte, així podré estar més a prop dels sollerics i servir-los millor.

dimecres, 11 d’abril del 2007

PLA DE DINAMITZACIÓ ECONOMICA, ELS NOSTRES EMPRESARIS EN DEPENEN.

Les notícies de caire econòmic i empresarial es succeeixen setmana rera setmana. Els comerciants de Sóller fa anys que demanen al regidor de governació, Sr. Casasnoves un pla de senyalització per tal que els visitants que arribin a la zona centre coneguin, abans d’arribar, l’oferta comercial del municipi. El pla espera, el regidor té altres prioritats que no són els comerciants. El sector hoteler ve reclamant des de fa anys una estratègia de desestacionalització i de potenciació de la seva oferta clara i unificada. Els polítics acudeixen a unes fires, els hotelers a unes altres i els comerciants i artesans a cap.

Pels motius abans esmentats, si el proper batle de Sóller som jo, hem compromet a:
  1. Impulsar un pla de dinamització econòmica que englobi tot el municipi.
  2. Lligar turisme amb comerç, cultura, paisatge, gastronomia i artesania.
  3. Crear una comissió de desenvolupament econòmic on tots els sectors productius de la vall es trobin representats.
Vivim a una societat plural, diversa i dinàmica on la gent, les empreses i les activitats econòmiques han de conviure en pau i harmonia, l’ajuntament amb el seu batle al davant ha de fer de mediador i de dinamitzador de les diverses activitats econòmiques del nostre municipi, aquestes són vitals per a mantenir l’estat de benestar i el sentiment de poble.

dimarts, 3 d’abril del 2007

MIQUEL GUAL, CANDIDAT D’ENTESA PER SÓLLER, PRESENTA EL SEU BLOG


Segons Gual ha de servir per "defensar les nostres propostes i dur a terme una comunicació directa i eficaç amb els afiliats, els simpatitzants i els votants"


Ahir dimarts, Miquel Gual, candidat d’Entesa per Sóller presentà davant els mitjans el seu blog de candida. L’adreça del blog és www.miquelgual.entesapermallorca.org i en ell s’hi podrà trobar el seu perfil personal, la seva agenda, articles, entrevistes, activitats de l’agrupació municipal i demes qüestions d’interès pel visitant.

Segons explicà Gual "estam dins la societat de la imatge, la comunicació i la informació, aquests són aspectes fonamentals per al desenvolupament social, així com per la pervivència de qualsevol col·lectiu, per això, des d’Entesa per Sóller no en podem restar al marge per poder defensar les nostres propostes i dur a terme una comunicació directa i eficaç amb els afiliats, els simpatitzants i els votants". El candidat a batle també afegí que "en aquest sentit, vos vull comunicar que he posat en marxa un nou blog a la xarxa"

Finalment Gual anuncià que "aquest espai a la xarxa ha de ser un punt de trobada i de reflexió, on poder explicar les propostes i escoltar alhora les preocupacions de tots els qui el visiteu". El candidat solleric va estar acompanyat de diversos membres del grup municipal i de l’agrupació local.

dimecres, 7 de març del 2007

Vols saber qui som?

Miquel Gual Pons, nascut a Sóller l’any 1964.

Som tècnic en mecànica industrial i estic vinculat a l’empresa de la Font des Teix des de l’any 1985, actualment en som el Gerent.

Vaig ser fundador del grup juvenil S’Escala, col·laborador del setmanari Sóller, cofundador del setmanari Veu de Sóller, coautor del llibre Les fonts de Sóller i Fornalutx i membre del consell d’administració del setmanari Veu de Sóller; actualment som redactor del suplement «Fora Vila Verd».

Vaig ser regidor de l’Ajuntament de Sóller a l’oposició l’any 1989. A més, he estat President de la comissió de Sanitat, Serveis Socials i Governació, Tinent de batle de Presidència i Governació, Tinent de batle de Béns i Serveis i Infraestructures, delegat del Museu Balear de Ciències Naturals i de l’escola de picadors de pedra i restauradors, i delegat i gerent del CEDEIB (Consorci per al Desenvolupament de les Illes Balears) entre els anys 2000 i 2003. Actualment som membre de l’Executiva Nacional d’Entesa per Mallorca, regidor portaveu a l’Ajuntament de Sóller i candidat a la batlia per Entesa per Sóller.

EL BATLE HA D’ESSER EL POLÍTIC MÉS PROPER AL CIUTADÀ

Dins l’actual context polític i institucional al qual pertanyem com a ciutadans gaudim de diverses institucions, totes elles democràtiques (és a dir, elegides per la gent). N’hi ha de més properes i d’altres que quasi ningú sap per a què serveixen. Així, els sollerics, com a ciutadans d’un estat membre de la Unió Europea, poden elegir els seus representants al Parlament Europeu. Dins un àmbit més reduït, i juntament amb la resta dels ciutadans d’Espanya, també podem triar els nostres representants a les Corts Generals i al Senat. Ja en un lloc més proper, ens trobam que també podem dir la nostra a l’hora de triar els diputats al Parlament de les Illes Balears i els consellers del Consell de Mallorca.

I finalment, els sollerics, i únicament els sollerics, podem triar els nostres representats més directes, és a dir, els regidors de l’ajuntament els quals elegiran el batle de Sóller.

Per això, i per que sóc molt conscient de que el càrrec de regidor o de batle es el més proper al ciutadà, entenc que aquest ha d’estar el més a prop possible d’ell i li ha de facilitar els vincles que com a ciutadans tenim dret a establir amb el govern de la nostra ciutat.

Per aquest motiu si el proper batle de Sóller som jo, em compromet davant tots vosaltres a:

1.- Concertar entrevistes dos cops per setmana a les tardes (a més de les habituals dels matins). Si un solleric té un problema i ha de parlar amb el batle no té perquè perdre el seu jornal. El batle és qui s’ha d’adaptar, en la mesura que sigui possible, als horaris dels seus ciutadans.

2.- Atendre a la gent del Port com a mínim una vegada per setmana. La barriada del Port és prou important com per a que el batle s’hi desplaci, a més d’entendre que per molta gent, sobretot la d’edat avançada, li és complicat pujar a les Cases de la Vila.

3.- El batle, o un membre de l’equip de govern, ha de ser present (si se’l convida) a totes les convocatòries de debat o de idees promogudes per moviments ciutadans, indiferentment de la ideologia del grup promotor.

Si el polític entén la política com el servei i la proximitat del govern al ciutadà, el que ha de fer és estendre ponts entre el que representa i el que necessita la gent, just així amb la proximitat i la complicitat es podran dur endavant polítiques realment útils pel conjunt de la ciutadania, que al meu entendre ha d’ésser l’objectiu principal.

dimarts, 6 de març del 2007

LA NECESSÀRIA PROTECCIÓ DE LES MUNTANYES


Les nostres muntanyes, la imatge que reflecteixen, els ecosistemes que guarden, el tresor etnològic que bastiren els nostres avantpassats. Tot el que representa, i en un futur ha de representar, es troba en perill de mort.

En perill degut a una política fomentada pel Partit Popular que veu l’illa de Mallorca com un solar i les muntanyes de Sóller talment con les planures dels voltants de Montuïri.

I per què parlam d’això, doncs perquè el PP va rompre un dels consens més importants del pla general del 98 "la protecció màxima de la muntanya": en aquells moments es va establir una parcel·la mínima dins els ARIPS (Àrees, Reservades d’Especial Interès) de 200.000 metres per poder construir. Ara aquests espais tan valuosos des del punt de vista medi ambiental i econòmic han estat reduïts, via pla territorial, a 50.000 metres, una quarta part d’abans .

Per aquest motiu si jo som el proper batle de Sóller el compromís d’ENTESA PER SÓLLER d’aquesta setmana és molt clar:

1.- Restablirem els 200.000 metres originals a les zones ARIPS que varen ésser modificades.

2.- Vetllarem de prim compte les obres realitzades dins les muntanyes. Totes les infraccions són sancionables, però en segons quins llocs sensibles han d’ésser més controlades.

Les nostres muntanyes són el patrimoni més valuós dels sollerics.

Malgrat el que pensa el PP de Sóller no és igual un metre quadrat de Sóller que un de Montuïri, per aquest motiu i perquè el model turístic i econòmic de Sóller no es pot deslligar de les muntanyes, aquestes les hem de mimar, conservar, vigilar i potenciar com el que són: llocs per gaudir de la natura, per practicar una forma ancestral d’agricultura, de caça o d’explotació forestal, mai com a urbanitzacions encobertes, o zones destinades a l’especulació del sol en forma d’habitatges que surten del "porxo" tradicional.

EL DEFENSORA SOLLERENSE, PER UN TEATRE DIGNE D’UN POBLE.

Quan l’actual equip de govern es va fer càrrec de la batlia va posar en pràctica una política clarament conservadora, prioritzant les grans obres d’infrastructures viàries i deixant de banda aspectes com el que avui tractarem:

El DEFENSORA SOLLERENSE és l’únic espai públic de considerable aforament que actualment té en propietat l’ajuntament de Sóller degut sobretot a la generositat dels socis propietaris de l’immoble.

A començament de legislatura es trobava amb les teulades arreglades i a punt per envestir les necessàries reformes interiors. A final de legislatura es troba talment com al començament, per això ENTESA PER SÓLLER, si el mes de maig està al govern municipal, es compromet a:

1.-cercar finançament autonòmic, central o europeu per enllestir el projecte de reforma i utilització del teatre.

2.-cogestionar l’edifici amb el consell municipal de cultura, organisme creat la passada legislatura i que actualment es troba en estat letàrgic.

3.-diversificar l’oferta i les possibilitats de la sala, concerts, cinema, reunions, conferències, exposicions, congressos....

4.-intentar que les activitats dutes a terme financin les despeses ocasionades per l’immoble.

Els pobles han de mimar la cultura en totes les seves expressions. Sóller, malgrat el Partit Popular, segueix essent un poble culte i participatiu, des de l’ajuntament hem de crear les eines precises per cobrir aquestes necessitats, i el Defensora Sollerense n’és una de prioritària dintre de l’àmbit cultural.

LA RECOLLIDA ORGÀNICA, UN DEURE DE TOTHOM.

És trist escoltar l’actual regidora de medi ambient la senyoreta Serra quan afirma que la recollida orgànica no es pot dur a terme a Sóller per ser un poble massa gran.

Des d'ENTESA PER SÓLLER entenem que la preservació del medi ambient, l’estalvi de recursos naturals i manufacturats i el tractament racional de les deixalles passa per un correcte, útil i pràctic triatge del fems. Per aquest motiu proposam els següents punts:

1.-Començar la propera legislatura amb un pla pilot (possiblement a una barriada) de la recollida selectiva de fems incloent-hi l’orgànica. Així com hi ha contenidors petits de vidre al carrers, s’han de posar contenidors de color groc per a envasos per tal de facilitar el reciclatge d’aquests.

2.-Facilitar a la mesura del que sigui possible els serveis de recollida selectiva, proximitat de contenidors, diversitat dels mateixos, horaris i serveis.

3.-Cuidar, augmentar i adecentar els actuals punts verds.

4.-Impulsar campanyes efectives de conscienciació ciutadana

5.-A mesura que la recollida sigui efectiva (recordem que la recollida selectiva ben feta no paga a son Reus) el menor cost repercuteixi amb la tassa que recapta l’ajuntament i paguen els sollerics (actualment 176 €).

La recollida selectiva és ja una necessitat social que repercuteix en la qualitat de vida dels habitants i Sóller ha d’ésser capdavantera en la cura del medi ambient i l’entorn. L’ajuntament, el màxim promotor i dinamitzador de les noves formules de recollida i reciclatge, sempre ha d’estar a la vora dels ciutadans i tenir en compte que quan el preu de recepció disminueixi ha de repercutir directament a les butxaques dels sollerics.

dimecres, 28 de febrer del 2007

COORDINADORA D’ASSOCIACIONS DE VEÏNATS.

Tots sabem que el terme de Sóller és gran, els nuclis es troben dispersos i les necessitats, realitats i serveis dels mateixos són diferents, al menys amb matisos, per la qual cosa es molt necessari la coordinació entre les associacions de veïnats constituïdes i l’ajuntament. Per aquest motiu hem compromet si l’any 2007 assumesc la tasca de govern a:

1.- crear la coordinadora d’associacions de veïnats.

2.- fomentar i incentivar la creació d’associacions a les barriades que no en tinguin.

3.- reunir-me periòdicament amb cada una d’elles per separat per analitzar els problemes concrets de cada barriada

4.- reunir-me semestralment, amb caràcter ordinari, i cada cop que faci falta amb la coordinadora per analitzar els problemes generals del municipi.

La participació ciutadana i el moviment veïnal és vital per desenvolupar un poble ric, participatiu, agradable i culte, a més d’esser una eina d’informació directa vital per tal de prendre les decisions amb el màxim d’informació possible. Per aquest motiu em compromet, si governam, a dur endavant els quatre punt abans esmentats.

dijous, 22 de febrer del 2007

ENTESA PER SÓLLER LLANÇA LA CAMPANYA "TRENTA SETMANES, TRENTA PROPOSTES"


Miquel Gual, candidat a la Batlia de Sóller, presentarà cada setmana una nova proposta de govern.

Diumenge dia cinc de novembre quedaven 30 setmanes exactes per una de les cites electorals més importants per els ciutadans. Aquestes eleccions es decideixen ni més ni manco els responsables polítics municipals. Els que han de tenir les escoles a punt, els clots arreglats, els qui han de procurar bones installacions esportives i culturals, els qui han de vetllar per la seguretat ciutadana i han de defensar els sectors més desfavorits del poble.

Aquesta darrera legislatura tots els sollerics heu conegut la meva feina mitjançant les converses de carrer i els actes i reunions, les declaracions als setmanaris i les intervencions als plens. Feina d'oposició, feina de control, de denuncia i de suport a les iniciatives de l'equip de govern. Si les propostes del PP son bones per Sóller tenen el suport d'ENTESA, si al nostre entendre son perjudicials per els interessos de la comunitat, ENTESA s'hi oposa i les denuncia.

Però un partit que es presenta a unes eleccions amb la ferma voluntat de governar per gestionar els bens i els serveis del ciutadans del municipi ha d'explicar que vol fer, com el vol fer i perquè ho vol fer.

Pens que vivim a una illa meravellosa i a un poble encara més encantador, Sóller, però ens hem de sentir be vivint aquí, hem de rebre de l'ajuntament bons serveis però també proximitat humana, tots som persones amb projectes, problemes, necessitats, mancances i illusions i els polítics hem d'estar prop de la gent perquè son la gent.

La política l'entenc com a l'art de servir i ajudar a la gent, el polític ha d'estar al servei del seu poble, l'ha d'escoltar, l'ha d'entendre i l'ha de defensar, si s'equivoca ho ha de reconèixer i si l'encerta ha de compartir l'èxit amb tota la gent, els qui creuen amb ell i els qui no, perquè crec que un batle ha d'estar i ha de defensar a tots els ciutadans sempre hi quant els interessos d'ells no siguin perjudicials per la resta de sollerics.

Hem compromet si som el proper batle de Sóller a estar a la vora de tots els sollerics i de les seves inquietuds perquè la política es això servir i no servir-se del càrrec.

Me presentaré a les eleccions del mes de maig amb una llista de vint persones feineres, honrades i amb les idees clares de treballar per Sóller, a més de molta altra gent al darrera. I sobretot me presentaré amb trenta compromisos personals, trenta propostes de gestió, si no les compleixo m'ho heu de recordar, si me desvií m'heu de redreçar i si m'equivoco m'heu d'ajudar a anar per el bon camí, aquest es el compromís meu i el de la gent que m'acompanya.

Miquel Gual Pons


ARA, ENTESA PER SÓLLER


dimarts, 13 de febrer del 2007

Benvinguts al meu espai a la xarxa

CARTA DE COMPROMIS D’ENTESA PER SÓLLER

Sóc en Miquel Gual Pons, fill d’en Guillem Gual Maians de Fornalutx, marger de professió i pagès de devoció, i de na Margalida Pons de Can Costurer, mare i padrina de professió i de cor, i nét d’en Francesc Pons Citrió del Port. Les meves inquietuds són llegir, escriure, gaudir de la mar dins la calma d’un vell llaüt de fusta i estimar la terra. El treball i el compromís social formen part de la meva vida, i per això encapçal un nou projecte polític per a la nostra ciutat que s’anomena Entesa per Sóller.


Sóc optimista sense caure en la ingenuïtat, i possibilista sense deixar de ser ferm en els principis que em mouen. Entenc la política com l’art de servir i ajudar el ciutadà, un ciutadà que el polític ha d’entendre i defensar. Si el polític s’equivoca, ho ha de reconèixer, i si l’encerta ha de compartir el triomf amb tothom, tant amb els que creuen en ell com amb els que no hi creuen tant.


Tant a mi com a Entesa per Sóller ens mou el servei a la gent, i aquest objectiu és el que ens guia per arribar al govern. L’eina més important de què disposam per fer feina és el diàleg i el respecte al lliure pensament, ja que pensam que el debat enriqueix les persones.


Un batle ha de ser el batle de tothom, i els ciutadans tenen el dret de rebre de l’Ajuntament bons serveis i de trobar-hi un tracte humà. Tots som persones amb il·lusions, projectes, problemes, necessitats, mancances... Per aquest motiu, si sóc el futur batle de Sóller, em compromet a estar al costat de tots els sollerics i a escoltar les seves inquietuds. A més de proposar trenta compromisos personals, propostes i projectes sostenibles per a Sóller, que surten publicats cada setmana damunt la premsa local, em presentaré a les eleccions del mes de maig amb una llista de vint persones, i molta altra gent al darrere, preparades, feineres i honestes, amb les idees clares i una fita comuna: treballar de valent per Sóller.


Si no complesc aquests objectius, m’ho heu de recordar; si em desvii, m’heu de redreçar; si m’equivoc, m’heu d’ajudar a anar pel bon camí. Aquest és el meu compromís i el de la gent que m’acompanya. Com diu el calendari que repartim, «Anem a somiar, facem el Sóller que volem.»


soller@entesapermallorca.org